zaterdag 18 november 2017

Vegan blauwe bessen notentaartje met kokos (zonder oven te maken)


Voor dit zalige vegan taartje bomvol noten heb je geen oven nodig.
Wel een aantal uur of nachtje in de vriezer laten zitten voor een perfect resultaat.
Maar dan heb je een ontzettend jummie taartje. Enjoy...




Ingrediënten

Voor de bodem:
120 gram pecannoten
75 gram kopje macadamia noten (ongezouten)
40 gram kokosrasp
8 dadels
1/2 theelepel zout

Voor de 2 lagen vullingen:
600 gram cashewnoten (ongezouten)
250 ml kokosnootmelk
200 gram kopje rijststroop
6 theelepels citroensap
200 gram kokosnootolie
1 vanillestokje
2 keer een 1/2 theelepel amandelextract
200 gram verse blauwe bessen

Extra nodig:
Bakpapier
Brownie bakblik
Blender

Bereidingstijd: 30-40 min. Geen oventijd, wel 2 x 30 min in de koelkast en een paar uur of nachtje in de vriezer

Bereiden:
Bekleed het bakblik met bakpapier, zo dat het papier wat boven de randen uitkomt.

Om de bodem te maken
Snijd de dadels doormidden en in 2 stukken.
Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom en mix door elkaar met een lepel.
Doe daarna alles in de blender en maal totdat het een zo egaal mogelijke massa is.
Eventuele grotere stukken eruit halen en opnieuw blenden.

Bedek de bodem van het bakblik met de notenmassa.
Druk stevig aan met een bolle kant van een lepel.
Zet het bakblik 30 minuten in de koelkast.

Ga verder met de eerste vulling
Doe in de blender: 300 gram cashewnoten en maal helemaal fijn.
Smelt 100 gram kokosolie in een pannetje op het vuur. En laat daarna afkoelen.
Voeg toe aan de blender met de gemalen cashewnoten:
125 ml kokosnootmelk, 100 gram rijststroop, 3 theelepels citroensap, 1/2 theelepel amandelextract.
Schraap de helft van het vanillestokje uit en voeg toe aan het mengsel.
Blend het geheel tot het een gladde pap is geworden.

Haal het bakblik uit de koelkast en schenk de pasta over de bodem.
Verdeel gelijkmatig.
Was 70 gram van de de blauwe bessen.
Verdeel de besjes gelijkmatig over de pasta.
Zet het bakblik weer 30 minuten in de koelkast.

Ga dan aan de slag met het maken van de 2e vulling
Herhaal bovenstaande handelingen om nog een keer eenzelfde hoeveelheid pasta te maken.
Voeg nu voor het blenden 90 gram blauwe bessen toe (bewaar er nog een aantal om te decoreren) en meng tot je een gladde pasta hebt.
Haal het bakblik uit de oven en schenk de past over de taart.
Zet een paar uur of nachtje in de vriezer.

Na het invriezen
Haal de taart voorzichtig uit het bakblik door het bakpapier naar boven te trekken.
Snijd met een groot mes een stukje van de zijkanten af zodat er een strakke taart ontstaat.
Laat de taart verder ontdooien in de koelkast, of daarbuiten als je 'm sneller wilt eten.
Net uit de koelkast is de taart het lekkerst. Bewaar de taart ook in de koelkast.

Voor de decoratie
Snijd de taart in blokjes.
Leg op ieder blokje een blauw besje ter decoratie.
Met een likje kokoscreme, vegan boter of kokosolie 'plak' je het besje vast.
Kruimel nog wat restjes van de bodem bovenop het taartje.

Eet smakelijk!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten