zaterdag 26 juli 2014

Zomerse kwarktaart met aardbeien

Zomer! Tijd voor een heerlijke frisse taart met zomervruchten. Mmmm!

Ingrediënten
Voor het kruimeldeeg
200 gram tarwebiscuitjes (Céréal of Zonnatura koekjes gezoet met honing)
100 gram roomboter (+ wat extra om in te vetten) of kokosolie
2 eetlepels ijskoud water

Voor de vulling
800 gram aardbeien
8 blaadjes witte gelatine
1 perssinaasappel
500 gram magere kwark
150 gram kokosbloesemsuiker (kijk hier wat het is en waar je het kunt kopen)
1 bekertje crème fraîche (200 gr)
4 eetlepels aardbeienjam

Extra nodig
Springvorm circa 26 cm doorsnede

Bereiden
Laat in een kom met koud water de gelatine circa 5 min. weken. Verkruimel de koekjes heel fijn in een keukenmachine of ga ze te lijf met een deegroller en je handen (veel plezier!). Smelt in een pannetje de boter of olie en meng het met de koekruimels en twee eetlepels water. Vet de springvorm licht in, verdeel het kruimelmengsel over de boden en druk goed aan.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer 500 gram van de aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerend in het warme sap oplossen. Mengsel even af laten koelen. Hier een handig filmpje over het verwerken van gelatine!

In een kom de kwark, het suiker, het sinaasappelmengsel en de aardbeienpuree goed door elkaar roeren. In een andere kom de crème fraîche opkloppen en luchtig door het kwarkmengsel scheppen. Het mengsel over de kruimelbodem verdelen en de bovenkant gladstrijken. Laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

De rest van de aardbeien halveren en op de bovenkant van de taart mooi schikken. In een pannetje de aardbeienjam met 1 eetlepel water zachtjes verwarmen. Met een kwastje de aardbeien en de kwark rijkelijk bestrijken. Mocht je willen, dan kun je nog kleine toetjes slagroom op de aardbeien plaatsen. Voor een extra feestelijk resultaat!


myTaste.be

1 opmerking:

  1. Thanks Olga for your message. Somehow I missed it. :-( I registered just now. Love your site! Regards, Chantal

    BeantwoordenVerwijderen