dinsdag 3 januari 2017

Knapperige haverkoeken met noten en zaden

Deze superlekkere koeken zijn een stevig tussendoortje of heerlijk bij een kop thee. Als ik ze bak maak ik meestal een dubbele hoeveelheid, want iedereen is er zo dol op dat ze zijn telkens weer in een oogwenk op zijn. Er zitten veel voedingsstoffen in, noten en zaden. Helemaal geen straf dus deze koeken en heel makkelijk om te maken. En dat is ook fijn.



Gebaseerd op een recept uit Goed Zoet.

Ingrediënten 
Nodig voor 8 flinke koeken
100 gram volkoren (spelt)meel
50 gram havermoutvlokken
30 gram rozijnen of abrikozen (in stukjes)
30 gram gehakte noten (bijv. amandelen) of pompoenpitten
20 gram sesamzaad
2 tl kaneelpoeder
2 tl (wijnsteen) bakpoeder
1 tl gemberpoeder
1/4 tl (keltisch) zeezout
100 gram biologische ongezouten boter of kokosolie
50 gram kokosbloesemsuiker
2 el water

Extra nodig
Grote kom
Bakpapier
Steelpannetje

Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Meng in de kom alle droge ingrediënten: speltmeel, kokosbloesemsuiker, havermoutvlokken, rozijnen of abrikozen, noten, sesamzaad, kaneelpoeder, gemberpoeder, bakpoeder en zout.

Smelt de boter/olie in een pannetje op laag vuur.

Voeg de boter/olie en twee eetlepels water toe aan de mix en kneed tot je een geheel hebt. Vorm acht grote of 16 kleine koeken en leg ze op de bakplaat.

Bak de koeken in 15 tot 25 minuten tot ze lichtbruin zijn. De randjes moeten knapperig aanvoelen. Laat ze afkoelen op de bakplaat en bewaar ze in een afgesloten trommel.

Geniet ervan! Zo lang als het duurt. :-)




myTaste.be




Geen opmerkingen:

Een reactie posten