woensdag 12 november 2014

Pepernoten, pepernoten... goed zoet

Gezellig én leuk: de voorbereidingen rondom het Sinterklaasfeest. Samen met de kinderen lekkere pepernoten bakken. Suikervrij natuurlijk. :-) Er is één nadeel aan dit eenvoudige recept. De pepernootjes zijn superlekker en zo op. Voor je het weet sta je twee keer per week te bakken tot 5 december... ;-)


Ingrediënten
100 gram biologische roomboter of kokosolie
250 gram speltmeel of bloem
100 gram kokosbloesemsuiker
2 tl bakpoeder
2 tl speculaaskruiden
snufje zout
1 biologisch ei
3 el amandelmelk

Extra nodig
Bakpapier
Grote kom

Bereiden
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Voeg het ei en de melk erbij en roer het goed door elkaar. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Schenk de gesmolten boter of olie bij het mengsel en kneed er een soepel deeg van. Maak een bal en zet het deeg een half uurtje afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol kleine bolletjes van het deeg (of maak er iets anders kunstzinnigs van, zijn kinderen goed in!) en druk ze een klein beetje in op de bakplaat. Ga door tot de bakplaat helemaal vol is. Leg de bolletjes wel een beetje uit elkaar, want de pepernoten zullen 'groeien'.

Bak de pepernoten in 30 minuten knapperig in de oven. Laat ze even afkoelen en smullen maar!!








myTaste.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten