zondag 21 september 2014

Ongelofelijk lekkere chocoladetaart met chocolademousse én fruit

Echt, deze chocoladetaart is om je vingers bij af te likken. Een beetje krokant aan de buitenkant en nog wat plakkerig van binnen. Hmmmm. De combinatie met aardbeien, frambozen, blauwe bessen of ander fruit is zalig maar je kan hem versieren of afmaken zoals jij wilt. Veel plezier met bakken en nog veel meer plezier bij het opeten! Ingrediënten
(Gebaseerd op een recept uit Trish Deseine)

Voor de taart
250 gram biologische roomboter
300 gram pure chocolade
5 eieren
150 gram kokosbloesemsuiker
90 gram biologische bloem
1 1/2 el bakpoeder

Voor de chocolademousse
(recept van Jamie Oliver, in zijn recept doet hij er ook Amaretto in)
125 gram pure chocolade
35 gram biologische roomboter
175 ml slagroom
1 flink ei
1 el honing

250 gram aardbeien, blauwe bessen, frambozen of...
200 ml slagroom

Extra nodig
Springvorm van circa 26 cm doorsnede
Mixer
Spuitzak
4 kommen

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Verwarm de boter en de chocolade au bain-marie tot ze gesmolten zijn. Klop de eieren en het zoetmiddel tot een dik, bleekgeel mengsel. Voeg langzaam de bloem en het bakpoeder toe. Voeg nu de gesmolten boter en chocolade toe en meng ze goed maar voorzichtig met elkaar.
Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar. In het midden mag de taart heerlijk zacht blijven.
Laat hem afkoelen en haal daarna de vorm eraf.

Smelt nu de chocolade en de boter voor de chocolademousse au bain-marie. Klop de slagroom stijf in een kom, maar zo dat er zachte puntjes op blijven staan. Splits het ei over twee kommen. Mix het eigeel en de honing. In de andere kom klop je het eigeel tot een luchtige massa. Spatel de eigeel/honing door de slagroom, daarna de chocolade en dan het opgeklopte eigeel. Doe dit heel voorzichtig zodat je niet teveel lucht verliest. Zet de kom in de koelkast en laat de chocolademousse opstijven. Hij heeft ongeveer 5 uurtjes nodig. Een hele nacht is nog beter.

De taart zakt mogelijk bij het afkoelen een beetje in. Als hij is afgekoeld kan je op de bovenkant de chocolademousse smeren.Versier de taart van binnen naar buiten met halve aardbeien of andere vruchten. Klop de slagroom stijf en doe in een spuitzak. Spuit aan de rand steeds chocoladetoefjes. Of versier hem zoals jij wilt! :-)

myTaste.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten