dinsdag 13 mei 2014

Geweldige Chocolate Chip Cookies

Een waarschuwing vooraf is wel goed in deze. Want deze koekjes zijn namelijk echt te lekker. Een dag duurt het, hooguit twee en ze zijn allemaal op. Dus. Geniet er net zo van als wij doen!Ingrediënten
160 g biologische (spelt)bloem
180 g pure chocolade (of maak ze zonder chocolade... ook lekker)
150 g roomboter op kamertemperatuur of gesmolten kokosolie
150 g kokosbloesemsuiker (hier meer daarover en waar je het koopt)
1 ei
1 eetlepel amandelmelk of water

Extra nodig
bakpapier

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Hak de chocolade fijn in een keukenmachine of als je die niet hebt - zoals ik - ga ze te lijf met een groot en stevig mes tot ze zo klein zijn als jij wilt. Leg de chocolade apart.

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de zachte boter of olie, het ei en de suiker. Kneed het deeg voorzichtig en steeds steviger tot een bal. Het deeg kan een beetje blijven plakken (door de kokosbloesemsuiker) als het onwerkbaar is, voeg dan wat extra bloem toe.

Voeg de chocoladestukjes aan het deeg toe en kneed ze erdoor.  Zet het beslag een half uurtje in de koelkast, zodat je straks gemakkelijker bolletjes kunt draaien. Giet de melk in een schaaltje.
Haal het beslag uit de koelkast en maak niet al te grote bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Maak de bolle kant van een theelepel nat met melk en druk met de lepel de bolletjes plat tot circa 1 cm dikte. De melk zorgt ervoor dat de bovenkant mooi glad wordt. 

Leg de bolletjes wat verder uit elkaar op de bakplaat, ze hebben de neiging om een stuk groter te worden eenmaal in de oven. Ik moest ze maar weer eens van elkaar snijden toen ze eenmaal klaar waren. :-)
Bak de koekjes in de oven in circa 13 minuten goudbruin en gaar. 

Aaah... geniet ervan!

myTaste.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten