woensdag 18 december 2013

Zoetzure frambozentaart die kinderen ook heerlijk vinden

Deze zalige frambozentaart heeft een lekkere krokante bodem en een frisse, zoetzure vulling. Heerlijk in ieder seizoen. Ook voor kinderen is deze taart een echte aanrader!



Ingrediënten
125 g zachte roomboter in kleine stukjes
200 g kokosbloesemsuiker (zie mijn blog wat het is en waar je het koopt)
250 g biologische bloem
2 eieren gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
300 g frambozen (vers of bevroren)
1 bakje mascarpone (250 g)

Extra nodig
lage taartvorm (28 cm doorsnede)
steunvulling (bakparels of gedroogde peulvruchten of gedroogde spliterwten)
bakpapier

Bereiden
Doe de boter en 125 g (dus niet alles!) van de kokosbloesemsuiker in een kom en meng tot een glad mengsel. Meng de bloem erdoor en kneed met koele handen tot een kruimelig deeg. Voeg de dooiers en 1 el ijskoud water toe en kneed snel tot een deeg. Maak een bal en verpak het deeg in huishoudfolie. Leg 1 uur in de koelkast te rusten. Werk je met diepvries frambozen, laat ze dan ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif het werkblad ruim met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap die net iets groter is dan de bakvorm. Het deeg breekt snel, maak het dus niet te dun. Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg. Leg een ruim vel bakpapier over het deeg en vul met steunvulling. Bak de taart blind in circa 10 minuten in het midden van de oven. Dan wordt ie lekker krokant. Verwijder de steunvulling en bak nog circa 10 minuten mooi goudbruin. Laat de taartbodem afkoelen op een rooster.

Doe 250 gram frambozen in een schaal en prak met een vork tot moes. Meng de mascarpone erdoor en de rest (75 gram) van de kokosbloesemsuiker. Verdeel het mengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. De rest van de frambozen mooi over de taart verdelen.

Zet de taart 1 uur in de koelkast om af te koelen. De vulling blijft lekker smeuïg.
Smakelijk!

myTaste.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten