donderdag 7 november 2013

Heerlijke (blueberry) muffins met speculaaskruiden

Met de kinderen maak ik geregeld muffins. Mogen ze na het bakken los met versieren. Omdat in dit huis de sinterklaas koorts langzaam maar zeker oploopt, heb ik ze deze keer met speculaas gemaakt. En voor de volwassenen met blauwe bessen. Mmmm. Smakelijk!


Ingrediënten (voor 12 stuks)
1 groot ei
200 gram kokosbloesemsuiker
175 ml crème fraîche
1/2 theelepel zout
125 ml zonnebloemolie
300 gr zelfrijzend bakmeel
1 1/2 eetlepel speculaaskruiden
klein bakje blauwe bessen

Extra nodig
12 papieren vormpjes of muffinvorm met 12 holtes (de blueberry variant heb ik zelf met de helft van het beslag in een kleine springvorm gemaakt, omdat de vormpjes op waren!)

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop met een vork het ei en de suiker, crème fraîche en het zout los. Voeg de zonnebloemolie toe.

Zeef het bakmeel en spatel het in 2-3 porties door het beslag tot het goed is gemengd. Meng de speculaaskruiden door het mengsel en spatel de blauwe bessen door het beslag.

Vul de vormpjes of de muffinvorm met het beslag en bak de muffins in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Neem daarna uit de oven en laat de muffins afkoelen. Gebruik je een vorm, haal de muffins er dan na 10 minuten uit laat ze op een taartrooster helemaal afkoelen.myTaste.be

2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit ! Die kokosbloemsuiker koop je dat gewoon in de supermarkt? Bij ons heb ik dat toch nog niet zien staan ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Lien, nee die koop ik in de reform- of natuurwinkel. Online is het wellicht ook te verkrijgen.... Wil ik nog eens achteraan gaan. Heb ook al een tip gekregen voor het online kopen van de ahornsiroop. Goedkoper ook!

    BeantwoordenVerwijderen