woensdag 30 oktober 2013

Fantastische cheesecake met kersen


Mijn moeder bakte vroeger een taart die nog steeds het water in mijn mond doet lopen als ik eraan denk. Perfect dus om - nu ik aan het bakken ben geslagen - weer eens te maken! Toen heette het Mon Chou taart met kersen. Vandaag de dag is het een cheesecake. Uiteraard is dit de suikervrije variant van de taart. Probeer hem, hij is zo lekker!



Ingrediënten
200 gram tarwebiscuitjes (Céréal of Zonnatura koekjes gezoet met honing)
100 gram boter + extra om in te vetten
3 eieren
100 gram kokosbloesemsuiker (verkrijgbaar bij natuurwinkels)
500 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
200 gram crème fraîche
1 eetlepel maizena
1 blikje kersen (eventueel op siroop) of kersenvulling

Extra nodig
springvorm 24 cm doorsnede
bakpapier
theedoek of keukenmachine
1 grote en 1 kleine schaal
spatel
handmixer

Bereiden
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier - teken de omtrek op het papier en knip het uit - en vet de randen in. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maal de koekjes fijn tot paneermeel (niet te fijn). Dat kan met een keukenmachine of door ze fijn te drukken in een theedoek. Smelt de boter en schep door het koekkruim. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en duw met een bolle lepel stevig aan. Zet tot gebruik - minimaal een half uur - in de koelkast.

Splits de eieren. Mix de dooiers met de suiker lichtbruin en romig. Klop beetje bij beetje de roomkaas, de crème fraîche en de maïzena door het dooiermengsel. Mix de eiwitten in een vetvrije kom helemaal stijf en spatel ze door het roomkaasmengsel.

Verdeel het mengsel over de taartbodem en bak de cheesecake in 50 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat hem 15 minuten in de vorm afkoelen. Daarna nog 1 uur verder afkoelen in de koelkast. Haal voor het serveren de springvorm van de taart en verdeel de het kersenmengsel erover.

Tip: deze taart vult goed, kleine stukjes eten dus.
Geniet ervan!







myTaste.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten