woensdag 25 februari 2015

Verrukkelijke citroencake

Hoe lekker is het om zo af en toe een ouderwetse cake te maken? Probeer deze eens. Eenvoudig recept en heerlijk met die lichte citroensmaak. En natuurlijk... suikervrij.



(gebaseerd op recept uit 'Goed Zoet!')

Ingrediënten

250 gram ongezouten biologische roomboter (op kamertemperatuur) of gesmolten kokoslie
75 gram kokosbloesemsuiker*
150 gram rijststroop (100 ml) of kokosbloesemstroop
geraspte schil van 2 biologische citroenen
4 eieren
250 gram biologische speltbloem
2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
mespunt zout

Extra nodig
Cake bakblik
Bakpapier
Fijne rasp
Mixer

Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de cakevorm in. Leg op de bodem wat bakpapier zodat de cake er straks makkelijker uit komt.

Snij de boter in kleine stukjes of smelt de kokosolie en doe het met de stroop en kokosbloesemsuiker in een kom. Mix het geheel op een lage stand door elkaar tot een geheel. Rasp de schil van de twee citroenen en voeg dat aan het mengsel toe. Meng de bloem, het zout en bakpoeder door elkaar. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en wissel telkens af met een paar lepels bloem. Spatel na het laatste ei de rest van de bloem door het mengsel. Mix het geheel door elkaar zodat een luchtig mengsel ontstaat.

Doe het beslag in het bakblik en bak de cake in 1 uur gaar. De cake is klaar als je een satéprikker erin prikt en die er schoon uitkomt.

Laat de cake afkoelen voor je 'm uit de vorm haalt, dan is de kans het grootst dat je hem er mooi en heel uithaalt. Smakelijk....






myTaste.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten