woensdag 12 februari 2014

Chocokoeken met hazelnoot

Deze koeken zijn eenvoudig te maken en zo lekker. Mijn kinderen zijn er dol op!


Ingrediënten
125 g hazelnoten (varieer ook eens met macadamianoten!)
100 g pure chocolade
1 vanillestokje
125 g roomboter op kamertemperatuur of gesmolten kokosolie
75 g kokosbloesemsuiker (hier meer daarover en waar je het koopt)
175 g biologische speltbloem of meel
7 g wijnsteen bakpoeder
1 ei

Extra nodig
bakpapier

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Hak de noten en chocolade fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

Roer de zachte boter los of smelt de olie en vermeng met het vanillemerg en de kokosbloesemsuiker. Meng de gehakte noten, chocolade, bloem (of meel), bakpoeder en het ei erdoor en kneed tot (een wat plakkerig) deeg.

Maak 10 of meer (net hoe groot je de koeken wilt hebben) ballen van het deeg en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de ballen plat. Bak de koeken in circa 20 minuten gaar in de oven. Smullen maar!




myTaste.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten