woensdag 8 januari 2014

Best gezonde kruidkoek met noten

Deze kruidkoek is erg lekker en helemaal niet zo ongezond. Je draait 'm zo in elkaar en smullen maar. Met dank aan mijn lieve vriendin Anne-Sophie voor het recept!



Ingrediënten
150 gram kokosbloesemsuiker (of oerzoet of rietsuiker)
100 gram havermout
150 gram speltbloem
1 el koekkruiden
250 gram rozijnen
250 gram walnoten
2 tl wijnsteen bakpoeder
1 ei
2 dl amandelmelk of karnemelk
sesamzaad (voor bovenop)
beetje boter om de vorm in te vetten

Extra nodig
Bakvorm van circa 26 cm doorsnede
Grote kom of schaal

Bereiden
Verwarm de oven voor op 100 graden.

Voeg alle droge delen bij elkaar in een grote kom of schaal en roer ze door elkaar. Mix het ei en de melk door het mengsel. Beboter de bakvorm en doe het mengsel in de vorm. Aandrukken met de bolle kant van een lepel. Sesamzaad erover strooien.

Bak de taart in 20 minuten op 100 graden. Zet daarna de oven op 150 graden en bak de koek in nog ongeveer 1 uur af.

Nou, wat zei ik? Makkelijk toch?
Eet smakelijk!






myTaste.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten